Tradueix

Carta al Sr. Jorge Bergoglio

El Sr Jorge Bergoglio no creu que existeixin els ateus
Llegides als mitjans les seves paraules, ens hem apressat a trametre una carta exposant la nostra indignació

Al Sr. Jorge Mario Bergoglio, cap de l'església catòlica
Ciutat del Vaticà

«Ningú ha demostrat encara l’existència d’algú que no cregui en déu».

Segons els mitjans de comunicació, el Sr. Bergoglio va pronunciar aquesta frase fa uns mesos, i dit amb tot els respectes, és un compendi d’arrogància o d'ignorància.

És clar que per arribar on ha arribat no pot ser un ignorant, pel que dedueixo que és una persona arrogant, que es considera per sobre dels demés, i que ells no veuran les fal·làcies i trampes del seu raonament. Tot molt propi d’un agustinià de la cleda dels «SJ», molt llestos, però creient-se més llestos que els demés.

No fa falta demostrar que jo existeixo i que soc ateu, ningú pot dubtar-ho si jo faig una afirmació contundent, o potser puc posar en dubte que vostè sigui creient? De fet ningú ha demostrat que algú sigui creient, excepte si acceptem com a demostratives les autoafirmacions.
La seva asseveració «La por, com la fe, es pot negar encara que es tingui» es pot alinear amb una coneguda frase militar «El valor, com la fe, es pot afirmar encara que no es tingui».
En les seves paraules «Per tant, si un ateu diu que és ateu, mentre que afirma la seva pròpia condició està afirmant la seva existència. I afirmar l'existència és també afirmar l'existència de qui dóna l'ésser, que és déu», permeti'm la brometa, ¿el meu pare i la meva mare eren déu?. Vostè intenta afirmar, sense demostrar-ho, que déu dona el ser. Fins avui les ciències no han trobat cap rastre de veracitat en aquesta afirmació, mes aviat han anat demostrant que els processos naturals no necessiten la hipòtesi de déu.

Reconec el meu alineament amb el reconeixement universal a la llibertat de consciència, de pensament i d’expressió. Cal que, des de una posició d’humilitat, admeti el mateix valor ético-moral i de coneixements, als que pensem diferent de vostè, i a les nostres idees.
Penso que no pot afirmar de forma impune que som mentiders.

Salutacions cordials

Albert Riba
President d’Ateus de Catalunya




2 comentaris:

Sergio Dantí Mira ha dit...

Frase insòlita d'en Jorge Mario.

Unknown ha dit...

Molt bona resposta la faig meva