Tradueix

27 de desembre 2022

El retorn de l'Europa Vaticana

En un moment en què l'extrema dreta i la ultradreta intenten reinstal·lar pessebres catòlics (un pessebre és catòlic per essència, les altres religions cristianes no practiquen aquest tipus de pessebre) als edificis de la República Francesa, heus aquí que la Unió Europea torna al seu primer amor, quan va ser portada a la pila baptismal per la Democràcia Cristiana; Cristiana sens dubte, però la democràcia havia estat una mica absent en la col·laboració de les Esglésies amb els règims nazi, feixista i corporativista durant la Segona Guerra Mundial. 

En un moment en què la Unió Europea rebutja massivament els migrants que creuen la Mediterrània, perquè el seu color de pell i les seves religions no agraden. Perquè tota ocasió és bona per recordar que la Unió Europea és un club cristià vetat als que no ho són. 

Llegim això a Aleteia Premium (una web de notícies generals i espiritualitat en 8 idiomes, llançada el 20 de setembre de 2012 per la Fundació per a l'Evangelització dels Mitjans amb el suport de l'Església catòlica)

El Parlament Europeu acull per primera vegada un pessebre 

Domitille Robert - publicat el 29/11/22 - actualitzat el 05/12/22 

El Parlament Europeu de Brussel·les instal·larà dimecres 30 de novembre un pessebre per primera vegada en la seva història. La raó d'aquest projecte significatiu es diu Isabel Benjumea, eurodiputada espanyola i membre del Partit Popular. "He intentat defensar la llibertat de credo i normalitzar una cosa que ha quedat fora del debat polític", va dir. 

Aquest dimecres 30 de novembre s'inaugura per primer cop un pessebre a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les. El projecte el va iniciar l'eurodiputada espanyola Isabel Benjumea, catòlica practicant. Isabel Benjumea és eurodiputada i membre del Partit Popular, a més de católica devota. Creu fermament que “Europa no es pot entendre sense arrels cristianes”. El moviment Civitas ja havia inaugurat un pessebre al Parlament, però sense l'aprovació de Brussel·les. 

L'eurodiputada no va estar sola en la seva lluita, que va començar el 2019. Va comptar amb el suport de l'actual Presidenta del Parlament, la maltesa Roberta Metsola, així com el líder del Partit Popular espanyol a la Cambra europea, Dolors Montserrat.

Isabel Benjumea es va posar primer en contacte amb l'oficina de la Presidència del Parlament, que tres mesos després, el desembre del 2020, va respondre negativament, perquè va considerar que l'exposició de continguts religiosos podia resultar injuriosa. Els va preguntar: "¿És una ofensa entrar al museu del Prado i veure les meravelloses obres de Fra Angelico, Caravaggio o Velázquez quan exposen l'Anunciació, l'Adoració dels Reis o la Nativitat? ¿És ofensiu recordar als europeus que el 25 de desembre és el naixement de Jesús de Natzaret?

La institució no podia considerar una ofensa recordar que el que se celebra per Nadal és el naixement del cristianisme, ni tampoc podia ofendre's pel desig de reivindicar "una cosa tan simple com el patrimoni històric d'Europa", va dir. 

Es tracta d’un pessebre fet a Murcia, Espanya, al taller de Jesús Griñán, especialitzat en aquest camp i que ja ha ofert la seva feina a Europa i Àsia. El pessebre estarà exposat fins a l'arribada dels Reis Mags, el 6 de gener de 2023. El projecte serà finançat per tots els espanyols del Partit Popular, que esperen que aquesta primícia històrica marqui l'inici d'una llarga tradició.

Com sigui que la natura avorreix el buit, i amb la crisi i la por amenaçant-ho tot, la Unió Europea torna als seus fonaments i al seu negoci principal: el Vaticà. 

A tot Europa: Separació de l'Església i l'Estat!

Ni Déu, ni Amo!
Fora el Birret! 
I Visqui la social! 

Valmy, 25 de desembre, 2022 de l'era vulgar