Tradueix

Jorge i Felipe

Aquests darrers dies hem presenciat una estranya conjunció astral. Dos personatges prou coneguts han confirmat el què ja sospitàvem: tenen una rara tendència a assemblar-se, a acostar els atzars de la vida de l’un a la de l’altre. De fet son ànimes bessones.

Tots dos tenen una forma peculiar de comprensió de la llei, ja que o bé estan exempts del seu compliment, o bé son la llei.

També tenen reconegut el dret a la inviolabilitat, és a dir, facin el que facin, no poden ser jutjats. Tenen una forma de nomenament per als seus càrrecs peculiar i específica, hereditari en un cas i per cooptació, amb participació d’un ocell, en l’altre; cap dels dos son ratificats democràticament en el càrrec, el què ens porta a pensar que no són demòcrates.

Coincideix en ambdós el fet que tenen un perfil profundament conservador, amb menyspreu de posicions progressistes i/o diferents de les pròpies, tot i que es manifesten com a representants i protectors de tothom. De fet, afavoreixen les posicions polítiques de la dreta, és a dir, el que avui coneixem per capitalisme financer.

Els dos disposen d’una «guàrdia de corps» o bé en forma d’exèrcit o en forma de diners.

En justa correspondència cuiden a les seves guàrdies de corps amb avantatges polítics i econòmics. En els casos que ens ocupen alguns dels seus antecessors propers, es van confabular amb governs feixistes, autoritaris. També els seus antecessors més llunyans i molt llunyans.

Tampoc han esquivat la corrupció, ara i abans, amb morts pel camí.

No son gents edificants les conductes morals i sexuals dels precedents i col·laboradors, si fossin correctes no ho haurien que fer d’amagatotis..

Un tema important: els dos viuen del diner públic, no són productius ni ells, ni parents, ni col·laboradors. I ho fan sense el nostre permís, rapinyant dels impostos que ens fan pagar obligatòriament els seus col·laboradors necessaris, en forma de governs.

I finalment tots dos ocupen el lloc amb la intervenció dels déus, un per la gràcia de déu i l’altre per la influència del tercer del triumvirat celestial.

Aquests dies en Felipe ha dit que la llei està per sobre de la democràcia i en Jorge s’ha fet l’orni amb el tema de la pederàstia, havent de rectificar l’endemà davant del soroll mediàtic.